Zagrebački vremeplov 2014.
OCIJENI:

Zagrebački vremeplov 2014.


Zagrebački vremeplov

, Centar
10000 Zagreb

26.4.-5.10.2014.

Svojevrsna uvertira u priredbe Zagrebačkog vremeplova i prva najava bit će 25. travnja kad će vam kumice s Dolca pomoći da u pravom svjetlu doživite tu atraktivnu tržnicu u samom središtu grada. Odjevene u tradicionalnu odjeću zagrebačke okolice, one kupcima – baš kao nekada – nude autohtone proizvode ovoga kraja. Na toj tržnici, na Kaptolu, središnjem Trgu bana Josipa Jelačića i u Tkalčićevoj ulici subotama i nedjeljama za vas će u prijepodnevnim satima pjevati i plesati folklorne skupine te vas darivati jabukama i kolačima.

No, to je tek uvod u cijeli niz priredaba koje se tradicionalno događaju u obližnjem parku Zrinjevac ili pak u parku Maksimir. Tako ćete u parku Zrinjevac od 26. travnja subotama od 11 do 13 sati slušati promenadne koncerte, dok će se oni u parku Maksimir održavati u istom terminu nedjeljama. Promenadni koncert nedjeljom će u parku Zrinjevac započeti 1. lipnja te – uz pauzu od 13. srpnja do 10. kolovoza – trajati sve do početka listopada. Ondje ćete slušati prekrasnu glazbu ili pak – zašto ne? – od kraja lipnja do početka listopada petkom navečer i zaplesati na uvijek atraktivnim Plesnim večerima.

Subote od 17 do 20 sati rezervirane su za Gornji grad u prošlosti – jer upravo tako se zove priredba kojom na gornjogradskim ulicama ožive mnoge znamenite ličnosti iz zagrebačke i hrvatske povijesti.

Sredinom svibnja započet će i Tkalčijana, priredba koja romantičnu Tkalču – kako Zagrepčani od milja zovu Tkalčićevu, ulicu kafića i restorana koja se blago uzdiže od središnjega trga – pretvara u ulicu glazbe i zabave. Službeno, program traje od četvrtka do subote, ali stalni gosti znaju – u Tkalči je uvijek živo, veselo, raspjevano…

Od posljednjega travanjskog vikenda subotom i nedjeljom točno u podne na Trgu svetog Marka posjetitelji mogu vidjeti i atraktivnu smjenu straže počasne satnije Kravat pukovnije. I jesmo li rekli sve? Naravno da nismo – tko je uopće o Zagrebu i vremeplovu koji vas vodi u njegovu prošlost uspio reći sve?!

Informacije pratite na Facebooku.

Vaši komentari:

Samo registrirani korisnici mogu komentirati


Možda će vas zanimati: