Vege izazov
OCIJENI:

Vege izazov


ZeGeVege festival

Trg bana Jelačića, Centar
10000 Zagreb

7.9.-1.10.2012.

Prijatelji životinja i ove godine izazivaju na vege avanturu koja će trajati od ZeGeVege festivala, 7. i 8. rujna do 1. listopada, odnosno do Svjetskog dana vegetarijanstva. Građani se mogu prijaviti i početi s izazovom već danas, tijekom ZeGeVege festivala ili nakon njega. Vege izazov traje najkraće do kraja rujna, a najdulje doživotno.
 
Cilj Vege izazova je pokazati raznolikost i prednosti vegetarijanske, odnosno veganske prehrane i približiti ekološke, zdravstvene i etičke vrijednosti održivog načina života, te pokazati da ukusna i zdrava hrana, baš kao i kvalitetna kozmetika, ne moraju biti životinjskog podrijetla.
 
Razlozi za sudjelovanje u Vege izazovu su brojni i svatko može naći nešto što će ga potaknuti na pozitivnu promjenu. Biljna hrana dobra je za naše zdravlje i pozitivno utječe na kvalitetu i duljinu našeg života, kao i na uštedu prirodnih resursa, sprječavanje gladi u svijetu, očuvanje vode, zemlje i zraka te smanjenje zagađenja okoliša. Također, izravno utječe i na sudbinu mnogih osjećajnih bića s kojima dijelimo planet.
 
Sve koji se prijave na Vege izazov očekuju iznenađenja i nagrade za ustrajnost, kao i razni video i tiskani materijali, recepti i besplatni servisi poput radionice kuhanja i Vegan Buddyja, odnosno individualne pomoći iskusnog prijatelja vegana. Prijaviti se mogu građani iz cijele Hrvatske, a sudjelovati mogu i vegetarijanci.
 
Vege izazovu mogu se priključiti i četveronožni ukućani koji imaju priliku uživati u kvalitetnoj gotovoj hrani na potpuno biljnoj osnovi, koja će biti predstavljena na ZeGeVege festivalu.
 
Prijavnica za Vege izazov te recepti i korisne informacije nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr, kao i brojne zanimljivosti na www.vegekit.com i www.vegan.hr. Više informacija o ZeGeVege festivalu može se saznati na www.zegevege.com.
 
Restoran ZegeVege festivala vodit će Vegehop, a nutricionističke savjete davat će mag. nutricionizma Irena Švenda.Vaši komentari:

Samo registrirani korisnici mogu komentirati


Možda će vas zanimati: