Just Be Festival
OCIJENI:

Just Be Festival


Motovun


Motovun, Centar
52424 Motovun

5.10.-7.10.2012.

Ovogodišnji Just Be Festival održat će se od 5. do 7. listopada na glavnom trgu u Motovunu. Festival je humanitarnog karaktera i sakupljen prihod od prodaje ulaznica i proizvoda namijenjen je  stvaranju centra koji će raditi na osvješćivanju i pomaganju  ugroženih društvenih skupina, sa naglaskom na prevenciji nasilja nad djecom.

Naglasak ovogodišnjeg festivala  organizatori stavljaju na predstavljanje i upoznavanje različitih svjetskih kultura, upravo kako bi potaknuli teme međuljudske snošljivosti i tolerancije, podsjećanje na ljubav i suosjećanje kao bazu svih kvalitetno izgrađenih ljudskih odnosa.

Tokom dana, održavat će se edukativni program koji se odvija kroz izložbe, razne radionice i predavanja na temu održivog razvoja, ekologije, permakulture, gastronomije, zdrave prehrane, međuljudske snošljivosti, upoznavanja tradicionalnih običaja iz Hrvatske i različitih krajeva svijeta.

Festival je isto tako izlagačkog prodajnog karaktera, gdje  posjetitelji mogu pogledati kušati ili kupiti određene proizvode (od ručno izrađenog nakita i originalnih ukrasa, sa naglaskom na hrvatske, autohtone proizvode).

U glazbenom programu nastupit će istaknuti međunarodni i domaći umjetnici koji kombiniraju tradicionalno etno i suvremeno jazz zvukovlje: Mad Professor, Tamara Obrovac i Transhistria Ensemblla, Vlatko Stefanovski Trio, Putokazi, Dubravko Lapaine sa Druydima, Le Zbor.
    
Na drugoj  pozornici nastupaju glazbenici koji sa tradicionalnim  instrumentima izvode etno glazbu i plesove raznih krajeva svijeta: Tribal Jam Orchestra iz Zagreba sa ritmovima iz cijelog svijeta, Mautama Krishnarabi iz Brazila sa brazilskim tradicionalnim ritmovima i glazbom, Tormenta Jobarteh iz Gambije, Zapadna Afrika, Dyalli Tucheze Gnoma sa plesovima iz Afrike, Ljubo Pelicon iz Slovenije sa tibetanskim gongovima i zvučnim zdjelama, Damir Imamović trio iz BiH, kao i DJ program sa glazbom iz cijelog svijeta, Andreja Široki sa plesnom predstavom Random House, Lucia Omrčen sa plesnom improvizacijom i mnogi drugi. Festival time dobiva karakter Etno World Music Festivala.

Ulaznice:

Festivalska - 300 kn
Dnevna - 150 kn

Više informacija o festivalu potražite ovdje.

Vaši komentari:

Samo registrirani korisnici mogu komentirati


Možda će vas zanimati: