INTERLIBER 2013.
OCIJENI:

INTERLIBER 2013.


Zagrebački velesajam

Avenija Dubrovnik 15, Siget
10000 Zagreb

12.11.-17.11.2013.
10 - 20 h
pet - sub: 10 - 21 h

Za sve knjigoljupce počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu - Interliber!

Ovogodišnji se Interliber, 35. međunarodni sajam knjiga i učila održava od 12. do 17. studenog pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu bogat program novih izdanja s  najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu paviljonima 5 i 6 bogat program novih izdanja s  najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.

Uz pregršt drugih naslova i najava novih knjiga i autora ovaj put izdvajamo novosti vezane za djecu i najmlađe:

U organizaciji UNICEF-a održat će se radionica glasnog čitanja djeci povodom kampanje Čitaj mi. Kako naučiti djecu od najranijeg djetinjstva zadovoljiti potrebe na uravnotežen način pokazat će nam na iskustvenoj radionici. Uz primjenu slikovnice Učite ih da budu sretni, poznatog psihologa Roberta Sulla,  kroz igru djecu učimo da prepoznaju i zadovolje svoje potrebe za ljubavlju, zabavom, slobodom i moći.

Važno je naučiti ih da u najranijem djetinjstvu prepoznaju: kada su tužni, kada su sretni, kako dobiti ono što žele, kako riješiti probleme i mnoge druge stvari. Radionica traje 90 minuta, na kojoj ćete i sami na trenutak biti dijete koje uči.

U okviru Europske godine čitanja naglas pod geslom "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno" u našoj se zemlji provodi "Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda". Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola. Pobjednici odlaze na nacionalno natjecanje koje će se održati 13. studenoga 2013. upravo na Interliberu.

Cilj je ove akcije poticanje čitanja iz užitka i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha kod djece osnovnoškolskog uzrasta.


OVCA U KUTIJI – KNJIGA U CENTRU


KNJIGA U CENTRU
oganizator književne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI i ove će godine svečano proglasiti dobitnike nagrade na Interliberu 2013.Stručni žiri u sastavu Diana Zalar, Dubravka Težak i Zoran Pongrašić te dječji žiri, dodijelit će nagrade OVCA U KUTIJI stručnog žirija i dječjeg žirija autorima najkvalitetnijih hrvatskih slikovnica. Proglašenje pobjednika bit će u petak 15.11. u 19.30h na pozornici Paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma.

Školska knjiga predstavlja čak devet novih stručno-popularnih priručnika iz biblioteke: Kako djetetu pomoći da... poznate autorice, prof. dr. sc. Edite Slunjski. Ovaj ciklus priručnika predstavlja idealan spoj pitko prepričanih najnovijih znanstvenih spoznaja o dječjem razvoju i praktičnih odgojnih savjeta važnih za svakog roditelja, odgojitelja ili učitelja. Autoričin je cilj kroz devet obrađenih tema potaknuti čitatelja na promišljanje o pitanjima odgoja i obrazovanja iz nekog novog kuta, a posebno na (samo)procjenu vlastite uloge u tom procesu.

Treba naučiti kako učiti! Predstavljamo vam knjigu aktualne tematike Učimo učiti: ŠTO je kvalitetno znanje i KAKO ga stjecati, mladih autorica, magistrica pedagogije, Maje Jerčić i Jelene Sitar.  Zašto uopće učiti kako učiti? Zato što nam to znanje omogućava da jasnije postavljamo ciljeve i uspješnije stvaramo načine kojima ćemo te ciljeve postići. Dinamika suvremenog svijeta traži od čovjeka neprestano usavršavanje, razvijanje i učenje, što vještinu učenja čini i potrebom i prednošću.
Autorice na stručan, ali i slikovit način objašnjavaju što je znanje, zašto je ono vrijedno i što sve podrazumijeva proces učenja. Knjiga se osvrće i na značaj okoline za stimuliranje ili inhibiranje učenja, a posebno su zanimljive metode učenja razvijene u praksi, zbog kojih ova knjiga svakome može biti izuzetno korisna.

Kako dokazati da postoje vilenjaci i druge čarobmatičke priče, reći će vam autorica, profesorica Jadranka Klepac. U ovoj vas zbirci  autorica uvodi u vlastite čarobne svjetove baveći se istovremeno zanimljivim matematičkim problemima. Mogu li se spojiti bajka i matematika, dva, po mišljenju većine ljudi, nespojiva područja?
U ovoj knjizi autorica je pokazala da mogu, jer, kako sama kaže: prava je matematika uvijek povezana s čuđenjem, istraživanjem i otkrivanjem novoga. Pa i školski zadatak iz matematike  s kojim se prvi puta susrećete može vam stvoriti taj osjećaj magičnosti, ispunjenja, zadovoljstva i čuđenja te vas zauvijek zarobiti poklonivši vam upravo pravu dozu adrenalina i zadovoljstva vlastitim snagama.

Knjiga nije namijenjena samo školarcima nego i svima onima koji još uvijek svijet oko sebe gledaju s čuđenjem, u njemu pronalaze ono nešto magično i postavljaju pitanja! Dođite i poslušajte!

Tamara Teković vlasnica je više od 4000 naslova starih slikovnica te najveća kolekcionarka u regiji. Na Interliberu će postaviti izložbu starih slikovnica koje datiraju još iz 19. stoljeća.

Radno vrijeme Interlibera je od 10.00 do 20.00 sati osim u petak i subotu kada rade do 21.00 sat.

Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje.

Vaši komentari:

Samo registrirani korisnici mogu komentirati


Možda će vas zanimati: