Divlje ljeto u Zoo vrtu
OCIJENI:

Divlje ljeto u Zoo vrtu


Zoološki vrt grada Zagreba

Maksimirski perivoj bb, Maksimir
10000 Zagreb

2.6.-25.8.2014.

Kao što među nama ljudima ima onih koji ne jedu meso i onih koji ne piju mlijeko, tako i među životinjama ima izbirljivaca. Neki bi dali sve na svijetu za salatu, dok bi drugi prehodali kilometre kako bi se dokopali finog odreska. Tko će pojesti salatu, a tko odrezak možete saznati na našem ljetnom programu na kojem ćemo pripremati hranu za neke naše biljojede, ali i za jednu od naših velikih mačaka. Kako ne biste zaboravili životinje koje smo upoznali vaša zapažanja moći ćete zabilježiti u svoj dnevnik istraživanja. Da ne bi sve bilo pisanje, čitanje, zbrajanje i oduzimanje, čekaju vas i razne interaktivne igre u kojima morate uključiti svoj mozak, ali i biti pravi timski igrač. Dodali smo i kap kreativnosti pa ćemo tehnikom kaširanja pripremati iznenađenja, tj. posebne hranilice za neke naše stanovnike u sklopu programa obogaćivanja životnog prostora životinja. Također ćemo naučiti i kako se treba brinuti o kornjačama, agamama i malim četinastim ježevima pripremajući im hranu i čisteći njihove terarije, ali i ćemo ih poput pravih malih biologa i izvagati, izmjeriti i odrediti starost nekih od ovih životinja. Zoološki je vrt prepun životinja pa ćemo upoznati i neke njihove „veće rođake“. Cijeli jedan dan bit će posvećen velikim lavovima i njihovoj novoj nastambi u kojoj se pripremaju brojne aktivnosti. Pripremanje poslastica za životinje, upoznavanje s razlikama današnjih i špiljskih lavova i sudjelovanje u hranjenju brojnih životinja ovo će Divlje ljeto učiniti zaista posebnim. Postanite istraživač u Zoološkom vrtu i provedite ljeto uz omiljene životinje. Vidimo se!
 
PROGRAM:
Tijekom 5 dana djeca:
 
•         -otkrivaju Zoo vrt, na koji način on funkcionira te upoznaju životinje koje u njemu žive
•         -pripremaju hranu za životinje
•         -izrađuju predmete za životinje u sklopu enrichment radionica, odnosno čine životinjama život zanimljivijim
•         -upoznaju se s novim pojmovima iz područja prirode
•         -kroz praktičan rad uče o istraživanju životinja na primjeru pravih životinja
•         -rade pokuse u «zoo-laboratoriju»
•         -istražuju dodirom preparate krzna, jaja, rogova, perja, ljuštura… te živih životinja poput žabe, degua, paličnjaka, kornjače, zmije, četinastog ježa, guštera…
•         -rješavaju različite zadatke i vode dnevnik istraživanja te sudjeluju u edukativnim igrama
•         -izražavaju se kreativno i likovno
•         -dobivaju diplomu "Zoo istraživača"

NAPOMENA: Iako je koncept programa sličan onome od prošle godine, zadaci i sadržaji su različiti!


TRAJANJE PROGRAMA:
Pet dana (ponedjeljak - petak), u dva termina (8:00 – 14:00, 14:00 – 20:00 sati)
 
NAPOMENA!
Program se odvija bez obzira na praznike i blagdane.
 
GRUPA:
Najmanje 10 djece, maksimalno 24 djece. Ukoliko se prijavi manje od 10 djece, program se otkazuje.
DOB DJECE:
Od završenog  2. razreda do završenog 6. razreda. Prilikom upisa djeteta na program, potrebno je predočiti presliku svjedodžbe završenog drugog razreda.
VODSTVO:
Grupu vode dva edukatora.
HRANA I PIĆE:
Svakoga dana užina, slastica i voda.
 
CIJENA I PLAĆANJE:
450,00 kn za pojedino dijete.
U cijenu je uključeno vodstvo, hrana, voda, sav pribor i materijal.

AKONTACIJA I UPLATA:
U iznosu od 200 kn koja se plaća pri upisu djeteta na program. U slučaju otkazivanja rezervacije akontacija se ne vraća.

U slučaju otkazivanja programa zbog nedovoljnog broja djece, akontacija se vraća. Ostatak iznosa potrebno je uplatiti zaključno s početkom programa.
 
DOLAZAK I ODLAZAK:
Svakoga jutra grupa se okuplja pred kolnim ulazom u Zoološki vrt (ulica Fakultetsko dobro) u 08.00 h ili u 14:00, gdje je dočekuju edukatori i od ovlaštenih osoba uz potpis preuzimaju djecu.
Po završetku dnevnog programa, u 14:00, odnosno 20:00 sati, ovlaštene osobe na istom mjestu uz potpis od edukatora preuzimaju djecu.
 
POSEBNE NAPOMENE:
! pri dovođenju i preuzimanju djece obavezno je potpisati evidenciju dolaska i odlaska kod edukatora
! za djecu koja će samostalno dolaziti i odlaziti potrebno je ispuniti izjavu o dozvoli samostalnog dolaska i odlaska djeteta
! za djecu čije fotografije se ne smiju objavljivati od strane Zoološkog vrta grada Zagreba potrebno je ispuniti izjavu o korištenju fotografija
! djeca s posebnim potrebama mogu sudjelovati u programu samo uz prisutnost asistenta kojeg moraju osigurati roditelji. Boravak asistenta na programu je besplatan.
! tijekom programa može sudjelovati samo dijete koje je upisano na program
! u slučaju kiše i/ili lošeg vremena program se ne otkazuje (za djecu su osigurani kišobrani, a program se, u tom slučaju, prilagođava vremenu)

TERMINI:
1. 16.06. – 20.06.  2. 23.06. – 27.06. 3. 30.06. – 04.07. 4. 07.07. – 11.07.5. 14.07. – 18.07. 6. 21.07 – 25.07. 7. 28.07. – 01.08. 9. 11.08. – 15.08.  10. 18.08. – 22.08. 11. 25.08. – 29.08.
VRIJEME PROGRAMA: A) 8:00 – 14:00   B) 14:00 – 20:00
 
UPISI NA PROGRAM POČINJU 02.06.2014. I TAJ DAN UPISI SE ODVIJAJU OD 8:00 DO 12:00 I OD 16:00 DO 20:00 U UREDU EDUKATORA (KOLNI ULAZ, ULICA FAKULTETSKO DOBRO)

NAPOMENA:
PRVI DAN UPISA NEMA REZERVACIJA!

NA UPISE JE POTREBNO DONIJETI ISPUNJEN UPISNI LIST BEZ ZAOKRUŽENOG TERMINA.


SVE OSTALE DANE, UPISI NA PROGRAM SE ODVIJAJU RADNIM DANOM OD 08:00 DO 12:00 U UREDU EDUKATORA (KOLNI ULAZ, ULICA FAKULTETSKO DOBRO). REZERVACIJA TERMINA VRIJEDI JEDAN DAN, A MOŽE SE REZERVIRATI ISKLJUČIVO PUTEM E-MAILA NA ADRESU edukacija@zoo.hrVaši komentari:

Samo registrirani korisnici mogu komentirati


Možda će vas zanimati: